Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

 

Urantia könyve.

 

Ebben az angol nyelven megjelent könyvben többek közt a következő van leírva a világ felépítéséről és a Föld elhelyezkedéséről. Érdemes végiggondolni és elképzelni, mert ez alapján összeállhat a fejünkben az igazi isteni világ felépítése. A felsorolás után a saját elképzelésemet írom le, ami persze több információból állt össze az elmúlt évek alatt.

 

A Világegyetem felépítése a könyv szerint a következő:

(„felülről lefelé”)

 

1,  PARADICSOM KÖZPONT /ISTENI/ UNIVERZUM

HAVONA KÖZPONT

 

2,  ORVONTON VILÁGEGYETEM   (világegyetemi besorolási szám: 7.)      UVERSA KÖZPONT (1.013.572 naprendszer van itt.)

 

3,  SPLANDON NAGYSZEKTOR      (világegyetemi besorolási szám: 5.)         V. UMAJOR KÖZPONT

 

4,  ENSA KISSZEKTOR                     (világegyetemi besorolási szám: 3.)         III. UMINOR KÖZPONT

 

5,  NEBADON HELYI UNIVERZUM  (világegyetemi besorolási szám: 84.)         SALVINGTON KÖZPONT (3.840.101.lakott bolygó)

 

6,  NORLATIADEK KONSTELLÁCIÓ (világegyetemi besorolási szám: 70.)      EDENTIA KÖZPONT  ( 100 helyi csillagrendszer van)

 

7,  SATANIA CSILLAGRENDSZER      (világegyetemi besorolási szám: 24.)         JERUSEM KÖZPONT ( 619 lakott bolygó van)

 

8,  URANTIA  (FÖLD)   (A Monmatia nevű naprendszerben) 

(világegyetemi besorolási szám: 5.342.482.357.606.)

 

Kép

 

 

 

Tehát, ezek szerint hét világegyetem létezik, és mi a hetedikben vagyunk. A hetedik világegyetem ötödik nagyszektorában. Az ötödik nagyszektor harmadik kisszektorában. A harmadik kisszektor 84. helyi univerzumában. A 84. helyi univerzumban a hetvenedik konstellációban. A hetvenedik konstelláció 24. csillagrendszerében.

Valamint az is látható, hogy a mi Konstellációnkban 100 helyi csillagrendszer van és mi a 24.-ben élünk. És ebben a 100 csillagrendszerben 619 lakott bolygó van. Most akkor képzeljük el mekkora az egész hét világegyetem.

 

 

Ezt a világegyetem felépítést egyébként megtalálhatjuk több ősi jelképben is. Ilyen például az indiánok által használt, legkisebb család nevű szimbólum. Jelenleg ezt az értelmét ismerjük ennek a jelnek, de nagyon valószínű, hogy réges-régen ez a jel a világegyetemek felépítését, azaz a teljes isteni univerzumot jelenítette meg. Az alul lévő fényképen látható a legkisebb család szimbóluma egy sziú békepipán. A körben a hat levélforma, ahol a kör az isteni univerzumot, az első univerzumot jeleníti meg, ahonnan megszületett a többi univerzum is, a hat levélforma pedig megjeleníti a maradék hat világegyetemet. Ha ezt gömb alakban képzeljük el, mondjuk úgy, mint egy alma, akkor már össze is állhat a fejünkben a teljes kép.

   

 

Kép

Ezt az ábrát képzeljük el az alábbi formában. 

Kép

   Betlej Tamás grafikája: a várakozó fénymag.

A tv-ben nemrég beszéltek arról, hogy a világegyetem még gyorsulva tágul. De eljön majd az az idő, amikor lelassul, és szép lassan megszűnik. Ez így véleményem szerint nem teljesen igaz, mert a fenti kép jól szemlélteti, hogy egy ideig tényleg tágul az összes világegyetem, aztán szépen visszafordulva visszatér önmaga kezdőpontjához, ahol utoléri a saját múltját. Tehát a világegyetemek jövője a saját múltjuk, amit mondhatunk akár ősrobbanásnak is bár nem az. Viszont ez után egy újabb ciklus indul el, és a körforgás megy tovább. (A Möbius szallag elve szerint.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

santantal@gmail.com

(Tony, 2010.10.03 08:36)

Kedves Sandor! Igen, ez egy hatalmas anyag, amit eredetileg a csillagmagok ebresztesere (is) szandekoztak atadni "fentrol". A masodik komolyabb resze majd a nagy tisztulas utan lesz atadva/megirva az Uj Foldon... Igen hamar...
Most eppen keresem az online-verziot, mert az eddigi weboldal-elerhetosegek megszuntek. Sajnos nem toltottem le, biztam benne, hogy megmaradnak...
Tudsz jelenleg ilyen uj webhelyet, vagy megszuntettek "profitveszteseg" okkal, a megjeleno konyv miatt?

udv: -tony-

Marhaság

(Prof. KTibi, 2009.08.03 20:28)

Az egyetlen szociális problémám az egésszel hogy elismer tény hogy az univerzum egyre gyorsabban tágul. szóval felesleges erőltetni a feldobjuk a labdát és leesik elvet.

magor_lac@yahoo.com

(777magor, 2009.01.13 18:49)

Hm,,, ezt minden 777 szintü avatott tudja, bár itt-ott sántitanak a nagyságrendek közti arányok, és a 'nevek'.

medcare@cia.hu

(medcare, 2008.12.15 16:13)

Érdekes, amit írsz. Nem is elképzelhetetlen. Talán épp ennek az újbóli felfedezése a magi ursag feladata? Ehhez azonban ébrednünk kell...

Gombos

(SFeri, 2008.10.06 07:37)

-És mind "ezt" mért nem tanították nyíltan?
Talán sokan hinnénk a valóságban?

Extra a honlap, nehéz bescukni az oldalt!

Talán, mások is idetalálnak majd...