Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lakota Gyógyító Kör

 

 

 

 

 

 tdrdbgpwtalmhfustpdx.jpg

LAKOTA GYÓGYÍTÓ KÖR

 

 

A gyógyító körrel az egyén és a közösség testi, lelki, érzelmi és szellemi erejét fejleszthetjük. A gyógyító kör tanítás egy eszköz a földi élet helyes értelmezéséhez, eléréséhez. A gyógyító köröket először kövekből rakták ki – van több tízezer éves is – és nagyon sok jelentése, mondanivalója van az indián kultúrában. A gyógyító kör segít a közösségnek és az egyénnek, hogy megértse a világ működését, ellensúlyozza a kettősség világát és, hogy a közösség minden tagja hasznos és megbecsült tagja a törzsnek. Ez az ősi tudás60-80 ezer éve él közöttük. A modern időkben is használható tanításokat ad nekünk, sőt a mostani időkben talán a legfontosabb megértenünk a gyógyító kör tanításait. A gyógyító kör  kifejezés csak az 1800-as évektől használatos a fehér ember nyomán. Az indiánok talán az „Élet Köre” kifejezést használhatták régen, de a gyógyító kör napjainkban fokozottan érvényes kifejezés rá. A gyógyító kör a spirituális energiák fizikai megjelenítője és a teremtővel való belső párbeszédünk kifejezése. Az egyén és a közösség látja, hogy mi folyik a körben és ebből mi ölt testet kívül. Ez egy tükör az egyén és a közösség előtt.

A gyógyító kör tanítások hatalmasok és korlátlanok, s ezek alkotják az indián nemzetek hitalapját. Ez az élet nagyszerű köre. A gyógyító kör tanítások egy fizikai és lelki alapot adnak a természet és az ember kölcsönhatásáról. A gyógyító kör tanítások az alapját adják annak, hogy az ember békésen együttműködve, jó módon járja az életének körét a földön. A gyógyító körbe tekinteni némi bátorságot követel meg, hiszen meg kell látni, hogy mi tükröződik vissza belőle. A gyógyító kör szimbolikája az ember, a Földanya és élőlényei közti harmónikus kapcsolatot mutatja. A gyógyító körből több fajta is van, és a színek is változnak, de a lényegen ez nem változtat.

Az alábbiakban nézzük a jelentéseket:

 

KELET:

 

Irány: kelet

Szín: sárga

Totem: sas

Elem: tűz

Birodalom: emberi

Égitest: nap

Évszak: tavasz

Létezés síkja: spirituális

Minősége: felvilágosodás, tisztaság

Emberi szempont: megérzés

Napszak: hajnal

Ember típus: sárga ember

Életkor: születés

 

DÉL:

 

Irány: dél

Szín: piros

Totem: egér

Elem: föld

Birodalom: növényi

Égitest: hold

Évszak: nyár

Létezés síkja: test

Minősége: ártatlanság

Emberi szempont: érzelmek, érzések

Napszak: dél

Ember típus: vörös ember

Életkor: felnőtt

 

NYUGAT:

 

Irány: nyugat

Szín: fekete

Totem: medve

Elem: víz

Birodalom: ásványi

Égitest: föld

Évszak: ősz

Létezés síkja: érzelmi

Minősége: változás

Emberi szempont: testi érzékelés

Napszak: este

Ember típus: fekete

Életkor: öregség

 

ÉSZAK:

 

Irány: észak

Szín: fehér

Totem: bölény

Elem: levegő

Birodalom: állati

Égitest: csillagok

Évszak: tél

Létezés síkja: szellemi

Minősége: tudás, bölcsesség

Emberi szempont: elme, gondolat

Napszak: éjjel

Ember típus: fehér

Életkor: halál utáni

 

KÖZÉPPONT

 

Irány: középpont

Szín: lila

Totem: lepke

Elem: éter

Birodalom: égi

Égitest: világegyetem

Évszak: év

Létezés síkja: isteni

Minősége: fény, szeretet, isteni törvény, élet

Emberi szempont: lélek, szexualitás

Napszak: a nap

Embertípus: az emberiség (mind testvér)

Életkor: örök élet

 

A tanítás lényege, hogy a kör tanításai alapján úgy járjuk az utunkat, hogy eljussunk a saját isteni középpontunkba, ahol mindennel egységben lehetünk az isteni törvénnyel harmóniában.

 

IMÁK:

 

Kelet:

 

Legyél áldott a kelet ajándékaival. Minden reggel keletről emelkedik fel a nap mellyel megkapod az új kezdet ajándékát, a hajnali szél simogatását, a szív ébredését, a sas erejét, tisztánlátását, a tavasz csodáját, a tűz melegét, a megérzés tisztaságát, a spiritualitást, a felvilágosodást. Minden új nap kezdete egy lehetőség, hogy növekedj mindenben, amit ebben a pillanatban megalapítasz. Köss szövetséget a tűz elemmel. Lásd és érezd a sárga színt, a tavaszt, a hajnalt, a sárga embert, a tüzet, a szellemet, a barátságot, a bőkezűséget, a fiatalságot. Köszönet és hála a kelet ajándékaiért.

 

Dél:

 

Legyél áldott a dél ajándékaival. Minden délben adj hálát a delelő nap melegéért és köss szövetséget a föld elemmel, ami gazdagítani és táplálni fog téged. Itt építs egy stabil otthont, amihez mindig visszatérhetsz. Sétálj itt tisztelettel mert ez a táplálékod, termékenységed, biztonságod és ez védi napjaidat mindig. Érezd a delet, a növényeket, a földet, a vörös embert, a nőt, a holdat, az érzelmeket, az ártatlanságot, a nyár forróságát, a testi létezést, a szerelmet, a rokonságot, a felnőtt kort. Köszönet és hála a dél ajándékaiért.

 

Nyugat:

 

Legyél áldott a nyugat ajándékaival. Minden este érezd a lenyugvó nap sugarait és lépj szövetségre a víz elemmel. Nyugaton vannak a viharfelhők és a víz rejtélye, ami megtanítja neked azt, hogyan vezesd az érzelmeidet a szomorúság és öröm útjain. Érezd a medve erejét, a víz elemet, az ásványokat, az őszt, az estét, a változást, a lelket, az egyensúlyt, a fekete embert, az állhatatosságot, a betekintést az elmúlásba, az öregkort. Köszönet és hála a nyugat ajándékaiért.

 

Észak:

 

Legyél áldott az észak ajándékaival. Minden éjjel köszöntsd a csillagokat, melyek utadon vezetnek és köss szövetséget a levegő elemmel, mely éltet minden pillanatban. Érezd a bölény bölcsességét, a levegő elemet, az állatok birodalmát, a csillagok fényét, a tél hidegét, a szellemet, mely benned van, az elme gondolatait, a fehér embert, a tudást, a bölcsességet, a támogatást, a másik világot, melybe a halál után lépsz. Köszönet és hála az észak ajándékaiért.

 

Középpont:

 

Legyél áldott a középpont ajándékaival. Minden nap adj hálát a Teremtőnek az életedért és köss szövetséget az éter elemmel. Érezd minden nap a középpontodat, a lepke légiességét, a lila színt, élvezd a napodat, az évedet, a fényt, a szeretetet, az isteni törvényt, az életet. Éld az életed harmóniában, légy hálás és mondj köszönetet a középpont isteni ajándékaiért és az isteni igazságért, amit a tanításból kaptál.

 

Mitakuye Oyas’in    Minden a rokonom

 

 

Bár nem indián tanítás, - akár az is lehetne -  azért kapcsolódik a leírtakhoz a következő tanítás, amit a neten találtam.

 

Hogyan dolgozzunk az elemekkel együtt

 

Levegő elem:

 

A levegő elemet az egyszarvúak felügyelik és Dom levegő mester irányítása alatt állnak. Néha az arcát megfigyelhetitek a felhőkben. A Szilfek a levegő felelős elementáljai, Dom irányítása alatt. Ha túl erő viharos a szél nyugodtan hivatkozzatok az Egyszarvúakra, és kérjétek a Dom vezetése alatt álló Szilfeket, hogy legyenek hozzátok gyengédek.

Felügyelő: Egyszarvúak

Levegő elem mestere: Dom

Elementálok: Szilfek

 

Tűz elem:

 

Maga Gabriel a hatalmas arkangyal, felelős a tűz elemért. Az ő vezetése alatt áll Thor, aki a tűz elementális mestere. Thor igazgatja a Szalamandrákat a tűz elementáljait. Megkérhetjük őket arra, hogy segítsenek a fény és a tűz fellobbantásában vagy elfolytásában. A Sárkányok is ide tartoznak, mint a 4. dimenziós tűzelementálok, akik képesek a negatívitást elégetni, mind az emberekben, mind a különböző helyeken.

Felügyelő: Gabriel

Tűz elem mestere: Thor

Elementálok: Szalamandrák/Sárkányok a 4. dimenzióból

 

Föld elem:

 

Gaia úrnő/Földanya a gyönyörű angyal, felelős a bolygónk föld elemeinek működéséért. A föld elem elementális mestere Taia, aki igazgatja a földi elementálokat a Tündéreket és Koboldokat. Kérhetjük őket arra, hogy legyenek segítségünkre bármely földmozgással, vagy földrengéssel kapcsolatban.

Felügyelő: Gaia/Földanya

Föld elem mestere: Taia

Elementálok: Tündérek, Koboldok

 

Víz elem:

 

Poseidon a nagymestere, ő a víz elem felelőse. A víz elem a szeretet és a bölcsesség hordozója a világegyetemben. A víz mindenütt jelen van az életünkben, a légkörben, a testben és így minden kapcsolatunkban is, és ez az, amiért a víz az összetartója, ragasztója a világegyetemünknek. Neptunus a víz elem mestere. Igazgatása alatt a Sellők/Nimfák dolgoznak. Megzabolázzák az árvizeket, vagy elvezetik a felesleges vizeket a földről. Ebben kérhetjük a segítségüket.

Felügyelő: Poseidon

Víz elem mestere: Neptunus

Elementálok: Sellők/Nimfák

 

Amikor nyugalomban és középpontunkban vagyunk, akkor kérhetjük az elemeket, és ők válaszolni fognak nekünk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Soxos29

(Suqad27, 2018.07.02 06:29)

http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/naltrexona-comprar-en-una-farmacia-online-ahora-mismo-costa-rica
http://snopeczek.hekko.pl/193763/buy-colchicine-5mg-online-can-purchase-colcrys-fast-shipping
http://bioimagingcore.be/q2a/25806/generique-asendin-amoxapine-asendin-ordonnance-pharmacie
http://lifestir.net/blogs/post/51346
http://lesko.com/q2a/index.php?qa=2975&qa_1=farmacia-comprar-generico-niacina-niaspan-medicamento-comprar
http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/apcalis-tadalafil-como-comprar-de-calidad-comprar-apcalis-10
http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/136620/loxapine-comprar-sin-receta-barato-dominicana/
http://barbershoppers.org/blogs/post/14313
http://www.facecool.com/profiles/blogs/purchase-low-price-ondansetron-8mg-have-you-purchased-ondansetron
http://ykien.info/index.php?qa=26443&qa_1=dutasteride-buy-how-to-purchase-avodart-in-trusted-medstore
http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/144856/buy-thioridazine-where-to-purchase-mellaril-in-trusted-pharmacy/
http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/latanoprost-2-5mg-onde-comprar-rep-blica-federativa-do-brasil
http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/desloratadine-5-mg-bon-marche-et-livraison-rapide-vente-clarinex
http://www.myworldcircle.com/blogs/1180/15283/como-realizar-un-pedido-lanoxin-0-25-mg-envio-gratis
http://www.politicanada.ca/blogs/1585/10460/acyclovir-200mg-donde-comprar-sin-receta-entrega-rapida-costa-r
http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-evista-60-mg-sin-receta-fiable-espa-a-comprar

Recommendations: how to promote your prenoszilsandor.eoldal.hu

(LatonyaSer, 2018.03.27 03:06)

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

XEvil 4.0 is a revolutionary application that can solve any anti-bot CAPTCHA's.
Captcha Solution Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, BING, Hotmail, Yahoo,
Yandex, VKontakte, Captcha Com - and over 8400 other types!

You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil, there is a free demo version.

Check YouTube video "XEvil ReCaptcha2"

kulik.miklos@gmail.com

(Kulik Miklós, 2015.05.31 10:51)

Minden tiszteletem és elismerésem. Ez tudás.
Egy kérdést teszek fel:
- Mi az a magasabb szellemi kör, amely felette áll a Teremtőnek ?
Nagyon érdekel.
Tisztelettel: Miklós